topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1

Анкети

Трябва ли взетата с измама от частни лица общинска земя, да се върне на общината ?
 
Хайрединските общински съветници, от най-лакомите!? PDF  | Print |
Wednesday, 15 June 2016

     Според закона за местното самоуправление, общинските съветници САМИ определят възнаграждението си !

Какво казва закона

Чл. 34. (1)Общинският съветник получава възнаграждение за участието си в заседанията на общинския съвет и на неговите комисии. Размерът на възнаграждението се определя с решение на общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой съветници.

(2)Общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от:

1. брутната работна заплата на председателя на общинския съвет за съответния месец - в общините с население над 100 000 души;
2. средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец - в общините с население до 100 000 души.....

 

  Ясно е, че законодателят е дал възможност на общинските съветници да преценят по СЪВЕСТ възнаграждението, което смятат , че заслужават да получават. Тъй като, възнаграждението по принцип се определя за количеството и качеството на вложения труд, общинските съветници, трябва сами да преценят колко качествен е трудът им и колко пари за час заслужава този труд. Явно нашите съветници са преценили, че заслужават максимума. С реш №11 от протокол 2 от 20.11.2015г. съветниците определят "размера на възнагражденията  на общинските съветници за участие в заседания на ОбС и комисиите да бъде   70 % от средната брутна  заплата на общинска администрация за последния месец от предходното тримесечие."

   Ще коментирам ,изключително неграмотното определяне на възнаграждението. Например за месец май, предходното тримесечие е  февруари, март и април , а последния месец от това тримесечие е април. За месец юни, последния месец от предходното тримесечие е май и т.н. Очевидно е, че е можело да се запише само от предходния месец. Може да  се оправдаят,че са имали в предвид тримесечията от годината - например за май и юни предходното тримесечие е : януари, февруари и март и последния месец е март. Т.е. за месеците април,май и юни заплащането е 70% от средната брутна  заплата на общинска администрация за месец март. НО ТОВА ЩЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОНА , защото, ако през март  средната брутна  заплата на общинска администрация е по-висока от средната брутна  заплата на общинска администрация за месец април, май и юни то тогава общинските съветници ще получат повече от 70% от средната брутна работна заплата за съответния месец. НО ЗАКОНЪТ КАЗВА " общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец НЕ МОЖЕ да бъде повече от 70 на сто от:....средната брутна работна заплата на общинската администрация за СЪОТВЕТНИЯ месец" 

  Изводът е, че решението или е  неграмотно съставено, или противоречи на закона - което пак означава, че си е неграмотно съставено.

   Обърнете внимание от протокол 2 от 20.11.2015г. се вижда, че ръководствата на комисиите са от коалицията Промяна и прогрес (която издигна сегашния кмет)

"1.Постоянна комисия по „Бюджет и финанси, общинска собственост, инвестиционна политика, регионална и европейска политика”:

 - Председател: Искра Иванова Гиздова

 - Секретар: Цветелина Нинова Ангелова

 2.Постоянна комисия по „Териториално развитие, стопанска и трудова заетост, земеделие и гори, транспорт, опазване на околната среда”:

 - Председател: Пламен Ангелов Калеев

 - Секретар: Ангел Димитров Стефанов

3.Постоянна комисия по „ Социални дейности“

 - Председател: Пепа Младенова  Христова

 - Секретар: Славка Георгиева Цветкова

4. Постоянна комисия по „ Контрол на решенията“ :

 - Председател: Емил Алексиев Тодоров

- Секретар: Пламен Ангелов Калеев "Т.е. отговорни  за неграмотното определяне на заплащането , НО ОЩЕ ПО ВАЖНОТО - за безсрамно високата самооценка И БЕЗСРАМНО ВИСОКОТО заплащане , са съветниците от коалицията  Промяна и прогрес. 

За сравнение :

- общинските съветници на община Мизия са взели решение за своите заплати, да са 45% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация.

- общинските съветници на община Козлодуй са взели решение за своите заплати да са 50% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация.

Явно нашите общински съветници са преценили ,че са по-образовани , по-отговорни и че работят повече от общинските съветници на Мизия и Козлодуй .

Поинтересувах се и установих , че заплатата на наш съветник е с 200 лв по висока, от тази на общински съветник от Мизия. Средно нашите получават по около 470 лв., а в Мизия по около  270 лв.

    Още по-фрапиращо е сравнението на заплатите на хайрединските съветници със заплатата на Министър-председателя на България  . Средно заседанията на общинския съвет са около 1 час. Да допуснем че заседанието на комисията е още 2 часа, стават 3 часа на месец.470:3 е приблизително 157 лв. за  час  за хайрединските общински съветници. Министър-председателят на България е с 3200 лв. месечна заплата. Ако допуснем, че работи на обикновен 8 ч. работен ден се получат 168 работни часа месечно. 3200: 168 е приблизително равно на 19 лв. за час.

Т.е. общинският съветник в Хайредин САМ СЕ Е ОЦЕНИЛ,че трудът му срува 8 пъти повече от труда на Министър-председателя на България.

Обръщам пак внимание, Хайредин 70%, Мизия 45%, Козлодуй 50% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация. Като съветниците на Мизия и Козлодуй имат доста повече часове на заседания.

Доказателствата:

Протоколът, с който общинските съветници от Хайредин си определят заплатата  

 Протоколът, с който общинските съветници от Козлодуй си определят заплатата

 Протоколът, с който общинските съветници от Мизия си определят заплатата

  Само се чудя, дали някой от общинските съветници от коалицията Промяна и прогрес, заслужава да взема тези пари (около 6000 лева на годината ) повече от Валентин Малджански.

   Какво ли мислят за всичко това избирателите, които бяха безмилостно лъгани с обещанията за компетентност и работни места... Дали са се усетили, че са получили точно това, което са заслужили.

   На фона на бедността, в която живеят повечето ви избиратели, всичко това изглежда някак си  ... перверзно, дами и господа общински съветници. Предполагам, че ще се съгласите, че и безочието си има граници. Особено като се има в предвид, че се отказвате да търсите отговорност за изсечената гора, за присвоената с измама земя , за гротеската "подпорна стена" - все неща, КОИТО НЕ ПРАВИТЕ, но заради които вземате тези пари ....

   Бихте ли отговорили на обществото - Наистина ли не ви е срам?

1. 

 

Trackback(0)
Коментара (5)Add Comment
Р?РјР° ли РЅСЏРєРѕР№ инфо
написан от Дебел, June 16, 2016
Р?РјР° ли РЅСЏРєРѕР№ информация Р·Р° това, какво СЃР° търсили ДАНС РІ Хайредин. Р?РґРІР° ли СЃР° РїРѕРЅРµ три пъти.РЇРІРЅРѕ тия РѕС‚ общината СЃР° големи шубета, или РЅСЏРєРѕР№ СЏРєРѕ РіРѕ стяга чепика та Рµ наложил информационно затъмнение. Май Ценко РѕС‚ Галиче чека дебелите.
Дей
написан от Чичо ви, June 17, 2016
Tia sa golemi bessramnici === kaputi.
Tova go prorcetete na Vesa ushatataq stotomnogo gi obicashe !
Защо
написан от коко, June 24, 2016
Съветниците не тъсят отговорност и не повдигат тези въпроси

1.Мълчат заради зависимост
2.Очакване да намажат нещо
3.Всеки знае другия какво е намазал
4.Участват в далаверата
Pulno mnozinstvo
написан от Pulno mnozinstvo, July 03, 2016
G-n Administrator,

Zashto produljavash da se vuzmushtavash. Sled edin pulen mandat,IZBIRATELITE, koito sujalyavash v materialna po-gore, preizbraha sushtite tia moshennici s mnozinstvo na purvi tur.
Ne smyatash li, che tezi IZBIRATELI tova zaslujavat. Vse pak obshtinskite suvetnici i kmeta sa izbrani ot nad polovinata, uprajnili pravoto si na glas prez oktomvri 2015.
Tezi IZBIRATELI predpochetoha tozi kmet i tezi obshtinski suvetnici pred Teb, pred Silva, pred Kiro i t.n.
Izglejda na IZBIRATELITE im dopada tozi model na upravlenie...
Отговор на пълно мнозинство
написан от Администратор, July 06, 2016
Честно казано , въобще не ми пука за хората, които гласуваха за тях. Те си получиха това което заслужават и това е безспорно. Но в общината ни живеят и хора, които не гласуваха за тях...

Напиши коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates