topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1

Анкети

Трябва ли взетата с измама от частни лица общинска земя, да се върне на общината ?
 
Престъплението срещу хайрединската гора PDF  | Print |
Saturday, 28 November 2015

   За 8-те години от членството на България в ЕС държавата е внесла в бюджета на общността 6,2 млрд. лева, а е получила 20,9 млрд. лева.Така, от приемането ни в общността страната е спечелила 14,7 млрд. лева.

      Дали всички средства се изразходват в полза на обществото ни? Проекта за залесяване на община Хайредин изпълнен през 2012г. е пример за случай, в който не само няма полза от изхарчените средства, но и е нанесена вреда. Надявам се компетентните органи  да вземат мерки всеки да си получи заслуженото.

   На вниманието на:

   РИОСВ  Враца, Изпълнителна агенция по горите, Вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика,Областния управител на област Враца, Окръжна прокуратура Враца

 

   Проекттът е:  "Залесяване с горски култури на неземеделски земи на територията на Община Хайредин" по проект "Залесяване на неземеделски земи", мярка 223 - "Първоначално залесяване на неземеделски земи" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. (ПРСР), подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР)"

    Ето и описание на обществената поръчка в Държавен вестник : "Залесяване с горски култури на неземеделски земи на територията на община Хайредин по проект "Залесяване на неземеделски земи", мярка 223 - "Първоначално залесяване на неземеделски земи" по Програмата за развитие на селските райони за периода 207 - 2013 г. (ПРСР), подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР). Включва: Механизирана почвоподготовка на имотите; Закупуване на посадъчен материал; Транспорт и временно съхранение на посадъчния материал, Залесяване на имотите." НЯКЪДЕ ДА ПРОЧЕТОХТЕ ИЗСИЧАНЕ НА ДЪРВЕТА ?

  Пак от обявата на обществената поръчка в Държавен вестник, обем на поръчката "Описание: Залесяване на терени с обща площ 27,25ха със закупен, транспортиран и съхранен посадъчен материал от следните видове: топола - 630бр., гледичия - 1950бр., липа - 40657бр., цер - 79250бр.
 Прогнозна стойност: 138194
"... ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ВИДОВЕТЕ ЗА ЗАЛЕСЯВАНЕ .

     Прочетете и РЕШЕНИЕ № 11-ОС / 2010 г. за преценяване на вероятната степен на отрицателно въздействиена РИОСВ  ТУК

    Сега вижте на сателитната снимка (от 18.03.2014г.)посочените в проекта имоти  И ОЗНАЧЕНИТЕ ОТ МЕН контури на терените, на които е извършено залесяване  ТУК

     Според проекта  "Общата необходима площ е 272.50 дка", но ако съберем площта, на която е извършено залесяването получаваме 52,447+79,881+73,438=205,766 . 272,50-205,766=66,734..... ИЗМАМА С 66,734 дка. ИЛИ С 25%

       Най-перверзното е, че измамата с по малкия обем на изпълнението няма никакво значение !? На терените,на които трябваше да има млада гора и които аз посетих, НЕ ВИДЯХ МЛАДА ГОРА. Признавам си, някой (може би 20%)от залесените места не огледах. Единият терен от имот 353005 е веднага след Сондата от ляво, непосредствено до шосето Хайредин-Ботево, в посока Ботево. Всеки може да види,  че на залесения терен, който е 73 дка има само няколко дръвчета, които обаче не са от залесените видове .Снимката:

 


    Ето и снимка от  другия терен, от същия имот 353005  (пак на същото шосе и пак от ляво, но преди сондата веднага след завоя ). Снимката

 


А ето и снимката на "залесения" терен от имот 352006, който е около 52 декара. Обърнете внимание : Виждат се млади фиданки  от дъб, които може и да са саморасляци защото ги има и в другата гора.Но даже те са нарядко . ИМА СИ ПРИЧИНА - на този терен е имало дъбова гора, която е ИЗСЕЧЕНА за да се извърши залесяването !?!?!?

 


  Особено престъпно е, че проекта не само не е донесъл полза и парите са отишли на празно , но и е нанесена ВРЕДА. Вреда върху природата, но и вреда на чувството ни за справедливост.

Ето  снимка ОТ САТЕЛИТ на терена от имот 253005 ПРЕДИ ЗАЛЕСЯВАНЕТО(ограденото със жълто е изсечено- можете да сравните терена с най-първата снимка на всички имоти).... ТУК

 

 Ето  снимка ОТ САТЕЛИТ и на терена от имот 252006 ПРЕДИ ЗАЛЕСЯВАНЕТО.Големия контур обгражда 52,447дка ...ТУК

  Според прокурор Рашева от Козлодуйския районен съд няма основание за образуване на досъдебно производство. Според мен, прокурор Рашева или е корумпирана или е некомпетентна. Надявам се шефовете и да вземат отношение .

     

 

Trackback(0)
Коментара (1)Add Comment
Хайрединскаат гора
написан от Георгиев, November 29, 2015
Р? тук лъжеш, Борисе!!! Р’РёР¶ статистиката, РІРёР¶ Р?РЎРўР?РќРЎРљР?РўР• цифри Р·Р° сумите, които България Рµ внесла Рё сумите, които СЃРјРµ получили РѕС‚ робовладелсия ЕС. РђР±Рµ, теб РґР° РЅРµ ти плащат РѕС‚ "ОТровено общество" или РѕС‚ БХК, та такава злоба РєСЉРј българското лъха РѕС‚ теб?

Напиши коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates