topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1

Анкети

Трябва ли взетата с измама от частни лица общинска земя, да се върне на общината ?
 
Идат избори и това което беше трябва да ни е за урок ! PDF  | Print |
Tuesday, 16 August 2011
    Идат важни избори, може би най важните в живота на селото и общината. Нещата са стигнали до ръба. Още четири години нищо и няма да има спасение . Хайредин и всички села от общината ще последват Ботево.

         Когато Европа дава луди пари за развитие на селските райони, когато гледаме други съседни и подобни на нашата община общини, не може да не забележим отчайващо изоставане. Селата в съседните общини подобни на нашата изглеждат по-различно от нашите. Сравнете Липница (от община Мизия) с кое да е село от нашите. Та даже сравнението с Хайредин е в полза на Липница. Може ли и дума да става за сравнение между Хайредин и Борован или Вълчедръм. Преди години Хайредин изглеждаше много по-уредено и от двата общински центъра. Но за последните 8 години нещата се обърнаха. До преди 8 години държавата даваше пари на общините и те с тях правеха каквото правеха. От 8 г. насам основните пари за развитие идват от проекти, които самите общини трябва да правят. Ако не правят-няма развитие. Ето вижте РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ ЗА ПЕРИОДА ноември 2007-2010 г.В ОБЩИНА БОРОВАН .
     Какво направи нашата община? Един проект, уреден от бившия депутат от Коалиция за България Томов и реализиран от фирма на брат му. 1700 м водопровод за 1 700 000 лв или по 1000 лв. на метър. За качеството на изпълнението и за това какво остана по улиците всички знаем. Другият забележим проект е долната спирка. Ремонт за 50 000 лв. и преустройство на 2 стаи. И резултат - спирка без тоалетна и без топло място за чакане на автобус. Колко човека ползват помещението , за какво го ползва и какви са разходите оставаме без коментар - всички виждат !
    Тук е момента да спомена и едно действие на управлението на община Хайредин, граничещо и с престъпление. Преди две години се организирахме група инициативни граждани с желание да се направи Местна инициативна група (МИГ) по програмата на ЕС за развитие на селските райони. Свързахме се с хора от община Мизия, които бяха готови да финансират първоначално инициативата. Единственото, което трябваше да направи общината беше да вземе решение чрез общинския съвет за сдружаване за целта с община Мизия. Само че общинският съвет прие предложението на кмета и председателя на общинския съвет за сдружаване с община Криводол. Присъствах на сесията на общинския съвет . Опитах се да убедя общинския съвет, че направата на МИГ с община Криводол е невъзможно . Сблъсках се с тотална неподготвеност на управата на общината и на общинските съветници за вземане на решение по въпроса. Без да са се запознали с това, за което което трябваше да вземат решение, те с готовност гласуваха. Доказателство за тая неподготвеност и безотговорност беше изказването на Цвети Кръстев, че сега да гласуват за МИГ с Криводол, пък после ако трябва ще гласуват и за друга. Не си беше дал труда да прочете, че една община може да участва само в една МИГ. Както винаги се случва , взетото с необмисляне решение доведе до нулев резултат. Само за сведение: Община Мизия влезе в МИГ с друга община и вече усвоява над 1 000 000 лева (един милион) предоставени за използване от инициативни хора. Един милион означава създаване на работни места и повишаване на благосъстоянието. Ама какво ги интересува господата?! За четирите години кметът ще получи над 60 000 лева(шестдесет хиляди) заплата. Председателя на общинския съвет ще получи около 50 000 хиляди. Всеки съветник ще получи по 12-15 хиляди лева.
     Искам да ги попитам кмета и председателя на общинския съвет - Не ви ли е срам да сте взели същите заплати като на съответните длъжности в община Борован !
     Няма да задълбочавам върху смешките с откриването на площадки на заводи за риба с участието на поръчан духов оркестър. Няма да се спирам и на това, че станахме за смях с изцепките за гигантски инвестиции и стотици работни места. 
    Всичко освен, че е провал е една гротеска(*).
    А и каво друго може да е? Особено като се има в предвид , че Хайредин е единствената от 264-те общини, в която управление на БСП се осъществява с тоталната подкрепа на СДС. Всичко граничи с политическата порнография. И за да бъде порнографията пълна същите хора са се напънали пак да бъдат в управлението . Мислите ли, че са толкова шашави симпатизантите на БСП, че да ви набутат пак да вземете по 50 - 60 хиляди лева (отделно пенсийките) . Мисли ли Кръстев че СДС-арите са толкова шашави, че да гласуват пак за човек с чиято помощ бившия партиен секретар (от времето на социализма) беше председател на общинския съвет 4 години и се осъществи едно напълно провалено управление !  

*Гротеска в ежедневния език означава нещо странно, причудливо, фантастично, но и грозно или изопачено и за това е често използвана да показва странни и изкривени форми.         

 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates